logoVse za poroko na enem mestu.
ZA KAJ GRE?
Pri izbiri celotnega paketa AVANTGARDE vam vsak ponudnik nudi od 10% do 20% popusta na svojo storitev. Celotna organizacija vašega najbolj pomembnega dne v življenju je brezplačna. Ker se zavedamo, da je vsak par unikaten, da imate svoje želje in ideje, so poročne storitve sveda oblikovane po vaših željah. Vsakemu paru se prilagodimo glede na njuno vizijo, zahteve in tudi finančne zmožnosti.
Search:
Avantgarde - poroka brez skrbi | Kako načrtovati časovnico poroke, da bodo fotografije čim lepše?
Avantgarde - poroka brez skrbi je krovna znamka priznanih ponudnikov poročnih storitev. Vse kar potrebujete za popolno poroko dobite na enem mestu.
poroka, poročne storitve, brez skrbi, avantgarde, paket, poročni ponudniki, poročni paket, najem prostora za poroko, poročna vabila, poročne spletne strani, poročna fotografija, catering poroka, poročni make-up, poročna frizura, poročna obleka
21199
post-template-default,single,single-post,postid-21199,single-format-standard,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-3.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Kako načrtovati časovnico poroke, da bodo fotografije čim lepše?

Ko se s pari dobim na poročnem sestanku, je tema pogovora tudi sestava časovnice za poročni dan. Parom vedno priporočam, da planirata okoli 45 minut za naše fotografiranje. Čas, ki paru velikokrat pomeni tudi neko sprostitev, saj sta le takrat odmaknjena od vsega dogajanja in se posvetita le drug drugemu. Jaz jima sicer z veseljem povem kako bo najbolje izgledalo, če se postavita, onadva pa imata čas uživati v samem trenutku, v dotikih, objemih in poljubih.


Kdaj v dnevu načrtovati fotografiranje para, da bodo fotografije čim lepše?

Nižje kot je sonce, lepše bo. Vendar to vsekakor ne pomeni, da se ob 12.00 ne da narediti čudovitih fotografij. Pomeni samo to, da je potrebno, če fotografiranje ni ob idealnem času glede na sonce, temu prilagoditi tudi kraj fotografiranja. Čeprav si fotografi velikokrat želimo, da bi vsa fotografiranja potekala malo pred sončnim zahodom, je to sploh na poroki zelo težko, saj je to po navadi čas, ko se svatje že začnejo zbirati v gostilni in nestrpno pričakujejo hrano in zabavo do jutranjih ur. Tako je moje priporočilo tako, da si podnevi, kadar sama želita, vzamemo pol ure do uro časa in najdemo kotiček v senci, kjer naredimo večino portretov. Zvečer, ko je svetloba najlepša, pa si vzamemo še par minutk in izkoristimo idealne pogoje. Na spodnjih fotografijah tako lahko vidite fotografije nastale v senci sredi dneva. Čeprav je bilo sonce še visoko na nebu, so nam sence dreves ustvarile super pogoje za fotografiranje.

neza1


Na spodnjih fotografijah je sonce že nižje in ne potrebujemo več močne sence nad nami.

neza2


Vsi zgornji napotki so napisani za sončno vreme. Kako pa je ob oblačnem vremenu ali dežju? Takrat je vseeno kdaj tekom dneva poteka fotografiranje, lahko pa se pripravi plan B za fotografiranje v dežju, če je to seveda mogoče. Na eni izmed porok smo naliv izkoristili, da smo naredili fotografije znotraj samostana Stična. Kadar to ni mogoče, vseeno naredimo fotografije v naravi in kljub dežju, se vedno lahko ustvari nekaj lepega.

neza3


Neža Reisner, www.nezareisner.com